Skip to main content

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДOM ДАНА ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ

Дом културе „Јован Томић“ – Нова Варош
01. новембра 2023. године.

У среду1. новембра, у организацији Дома културе „Јован Томић“ са почетком у 17.00 часова отворена је изложба слика уметника из Нове Вароши окупљених у Удружењу „Златарска палета“ и уметника из Бајне Баште под називом „Дрина етно арт“. Поред изложених радова додељене су награде ученицима-младим уметницима, које су освојили за најбоље карикатуре Нововарошког краја.

А у свечаној сали Дома културе, са почетком од 18.00 часова одржана је Свечана академија у поводу Дана општине Нова Варош.

На академији је присуствово велики број гостију од којих издвајамо: Министра за рад запошљавање борачка и социјална питања господина Николу Селаковића, представнике министарства која су највише учествовала у програмима реализације пројеката и Новој Вароши, представницу УСАИД-а за Србију, са канцеларијом у Новом Пазару и представнике Министарстава одбране и Полиције, представнике верских заједница, локалних самоуправа Златиборског округа, Пљеваља (из Црне Горе) и Рудог (из Републике Српске), више удружења и организација из Србије чије активности су дубоко везане за Нову Варош и великог броја грађана Нове Вароши.

Испред Истраживачко издавачког центра „Стари Влах“ свечаности је са председником Завичајног удружења Нововарошана у Београду господином Зораном Гујаничићем присуствовао директор Чедо Вучићевић.

За ову прилику је припремљен и филм о оствареним резултатима локалне самоуправе у претходној години, а скупу су се, поред председника општине Радосава Васиљевића обратили министар Никола Селаковић и државна секретарка министарства пољопривреде.

Нај успешнијим појединцима, пре свих ученицима нововарошких школа и организацијама су додељена скромна признања и с тим у вези и Истраживачко издавачки центар „Стари Влах“ и наш истакнути члан и један од оснивача Центра господин Милинко Бујишић су добили ПОХВАЛУ за изузетан допринос у истраживању и издавачкој делатности на простору „Старог Влаха“. Награду за „Стари Влах“ и за господина Милинка Бујишића је примио Чедо Вучићевић.

Кроз програм нас је водила г-ђица Сара Остојић, а пригодан културно-уметнички програм под називом „Сине не дирај ми сабљу“ је реализован од стране Аматерског позоришта које ради у склопу Дома културе „Јован Томић“.