Skip to main content

Отворени  „Дани културе“ у Новој Вароши

ИИЦ ”СТАРИ ВЛАХ”  и Дом Културе организовали су два изузетна догађаја – изложбу радова из богатог ликовног опуса Драгана Стојкова,  и извођење монодраме глумице Биљане Ђуровић о  слојевитој личности сликарке и добровољне болничарке Надежде Петровић

Отворени су Дани културе у Новој Вароши, манифестација које се већ више од 5 деценија, са мањим прекидима, организује у Дому културе Јован Томић.

Сликар Драган Стојков, родом из Сомбора, иза кога су 172 самосталне изложбе и 350 групних изложби, ту су неки моји ранији радови, од пре неких 5, 6 година, кад сам почео серију портрета личности из културе….

Дошао сам са неких 20 радова да се представим публици, реч је о уљу на платну – истиче Драган Стојков, аутор изложбе, који није могао да сакрије одушевљење нововарошким крајем и природним лепотама.

На позоришним даскама изведена Монодрама Надежда Петровић која говори о необичном и узбудљивом животу једне од највећих српских сликарки. Монодрама је сачињена од аутентичних писама Надежде Петровић, одломака из романа „Боје и барут“ Олгице Цице и избора поезије Растка Петровића и Љубомира Симовића. Судећи по аплаузу публике, глумица Биљана Ђуровић успела је оживети слојевиту личност сликарке и добровољне болничарке Надежде Петровић.