Skip to main content

Одржана I Редовна изборна Скупштина „Стари Влах“ 

У суботу 15. октобра 2022. године у ИН Хотелу у Београду одржана је I Редовна изборна Скупштина Истраживачко издавачког центра „Стари Влах“. Скупштином је председавао један од оснивача г. Чедо Вучићевић.
О раду Истраживачко издавачког центра „Стари Влах“ до Скупштине и плановима рада у наредном периоду са пуно емоција говорио је председник Истраживачко издавачког центра „Стари Влах“ г. Милорад Мишко Стевовић.
На Скупштини су у складу Статута изабрани органи који ће руководити Истраживачко издавачким центром у наредном периоду.
Прдлоге су изнели г. Зоран Гујаничић и г. Милинко Бујишић.

На период од 4 године изабрани су:
На функцију заменика председника Истраживачког центра г. Бобан Романдић.
На функцију председника Скупштине проф.др Мирко Васиљевић.
На функцију подпредседника Скупштине изабрани су г. Оливер Суборић и Милинко Бујишић.

На период од 2 године изабрани су:

Управни одбор

Владимир Обућина
Никола Пурић
Драгана Бујишић
Данко Полић
Дара Лукић
Филип Гујаничић
Иван Гујаничић
Душан Стојановић
Миломир Краговић
Катарина Руљевић Ђајић
др Милан Аничић.

Надзорни одбор

Сабахудин Тахировић
Спасоје Смиљанић и
Зоран Гујаничић.

У име новоизабраних на поверењу се захвалио Никола Пурић који је нагласио да је овакав Центар био потребан и да ће сигурно бити спона са другим удружењима који имају сличне циљеве и задатке. Такође је замолио да се сви новоизабрани представе чланству, што је и прихваћено и реализовано на крају заседања Скупштине.
Скупштина је једногласно донела и три Одлуке које ће новом руководству олакшати рад у наредном периоду. 

Одлучено је да се формира: 
Огранак  Истраживачко издавачког центра „Стари Влах“ у Новој Вароши и да се до наредне Скупштине 04. марта 2023. године створе услови за формирање Огранака у Прибоју, Пријепољу и Новој Вароши.

Одлука да чланарина за физичка лица  Истраживачко издавачког центра „Стари Влах“ буде 1.000 динара, а за правна лица 10.000 динара у Србији, а ван Србије 20 евра за физичка лица и 200 евра за правна лица.

За Дан  Истраживачко издавачког центра „Стари Влах“ одлучено је да буде 4. март.

На Скупштини је први пут приказана Монографија Нова Варош о којој је говорио Миломир Краговић извршни уредник овог издања. Такође је г. Данко Полић представио сајт  Истраживачко издавачког центра „Стари Влах“, који се налази у припреми. 

На крају је председавајући дао неколико сервисних информација, захвалио се Милораду Мишку Стевовићу, Предузећу ТМТ и ИН Хотелу на спонзорству за одржавање ове Скупштине, најавио наредну Скупштину 4. марта наредне године, завршио седницу Скупштине и позвао присутне на дружење уз коктел који је уприличен за ову прилику.

управни одбор